20161016

BREAKİNG BAD

      
   
   Lisede Kimya Öğretmeni olan Walter White, maddi açıdan ailesinin gereksinimlerini karşılayabilmek için oto yıkamacısında ek iş yapmaktadır ancak bir süre sonra ileri derecede akciğer kanseri olduğunu ve çok kısa bir ömrünün kaldığını öğrenir. Dizide Walter White ailesine para bırakabilmek için, uyuşturucu yaptığını bir rastlantı sonucu öğrendiği eski öğrencisi Jesse Pinkman  ile birlikte metamfetamin işine girer. Kimya konusunda çok başarılı işlere imza atmış öğretmen ile uyuşturucu piyasasını iyi bilen eski öğrencisi, yüksek kalitede ve saflıkta metamfetamin üreterek uyuşturucu ticaretine başlarlar. 

      İlk bölümü 20 Ocak 2008 tarihinde yayınlanan dizi beş sezon devam etmiş son bölümü 29 Eylül 2013 yayınlanmıştır. Breaking Bad güney aksanı kullanılan kişilerce dile getirilen bir deyimdir ve cehenneme düşmek anlamına gelir. Breaking Bad tüm zamanların en başarılı televizyon dizilerinden bir tanesi olarak kabul görür. Dizinin final bölümü ABD televizyonlarında kablolu yayınlarda en fazla seyredilenler arasına girmiştir. Yapım 16 Emmy Ödülü,
8 Satellite Ödülü, 2 Altın Küre Ödülü, 2 Peabody Ödülü olmak üzere pek çok ödül kazanmıştır. Başrol oyuncusu Bryan Cranston Emmy ödüllerinde dört kez drama dalında en iyi aktör ödülüne layık görülmüştür. 2013 yılında Breaking Bad tüm zamanların en yüksek reyting alan dizisi olma unvanı ile Guinness Dünya Rekorları kitabına girmiştir.

STAR TREK:DİSCOVERY